Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Pırlanta Yüzük Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

29-01-2024 18:23
Pırlanta yüzük satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
 
Pırlanta niteliği: Pırlantanın dört C'si olarak bilinen kesim (cut), berraklık (clarity), renk (color) ve karat (carat) özelliklerini dikkate alın. İyi bir pırlanta, dengeli bir şekilde bu özellikleri taşıyan bir taş olmalıdır.
 
Kesim kalitesi: Pırlantanın kesimi, taşın parlaklığı ve ışıltısı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. İyi bir kesim, pırlantanın maksimum ışığı yansıtmasını sağlar.
 
Berraklık: Pırlantanın içindeki lekeler ve kusurlar berraklık olarak adlandırılır. Temiz bir pırlanta daha parlak ve ışıltılı görünür.
 
Renk: Pırlantanın rengi, genellikle renksizden hafif sarıya kadar değişir. Daha az renkli pırlantalar genellikle daha değerlidir.Karata ek olarak pırlantanın rengi de önemlidir ve pırlantanın rengine dikkat edilmesi gerekir. Pırlantanın rengini belirleme adına D’den Z’ye giden bir renk skalası kullanılır. D, pırlantanın renksiz olduğunu; Z ise hafif sarı rengi sahip olduğunu belirtir.
 
Karat: Pırlantanın ağırlığı karat olarak ölçülür. Daha büyük karatlı pırlantalar genellikle daha değerlidir, ancak kesim, berraklık ve renk gibi diğer faktörler de fiyatı etkiler.
 
Sertifika: Aldığınız Pırlanta ürünlerinin mücevher sertifikası olmasına dikkat edin.(Tüm pırlanta ürünlerimiz mücevher sertifikası ile gönderilmektedir).
 
Bütçe: Belirlediğiniz bütçe dahilinde en iyi pırlantayı seçmeye çalışın. Dört C'nin dengesini sağlayarak, en iyi değeri sunan pırlantayı bulabilirsiniz.
 
Bu faktörleri dikkate alarak, size ve bütçenize en uygun pırlanta yüzüğü seçebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.